Inget verifieringsmail vid inloggning

Om man felstavar en epostadress så kommer systemet att avbryta inloggningsförsöket utan att meddela användaren om vad som gick fel. Det upplevs då som att epostmeddelandet inte kommer fram fast i själva verket så skickades det aldrig ut från början. Det här är en säkerhetsmekanism för att undvika att en attakerare kan lära sig om vilka konton som användas av ett visst workspace.

Spamfilter

Alla eposttjänster har ett spamfilter, och ibland kan automatiska utskicka som vårt misstolkas som spam. När det här händer så arbetar vi direkt med varje tjänst för att lösa problemet, men ibland kan det hända att meddelanden hamnar i spamkorgen.

För att undvika att epostmeddelanden fastnar i ett spamfilter, så kan man grönmarkera vår utskickningsadress i dina inställningar.

Det ser lite olika ut beroende på vilken epostklient du använder.

Vill du ha hjälp med det här? Skapa ett supportärende: https://hyker.freshdesk.com/support/tickets/new

Microsoft Outlook

1. Gå till din oulook web mail (https://outlook.live.com/owa/)
  2. Välj Inställningar - Alternativ
  3. Under Alternativ - Epost, välj Safe senders
  4. Lägg till konfident.io
  5. Spara

Google Gmail

1. Logga in i Googles webbmail

2. Klicka på nedåtpilen till höger om sökfältet

3. Ange i från fältet: secure-workspace@konfident.io

4. Klicka Skapa filter

5. Klicka i boxen "Skicka aldrig till Skräppost" (Bild 3)

6. Klicka Skapa filter

Övriga

Andra eposttjänster har liknande inställningar.